(Boot) excursie: Markerwadden = VOL

Deze excursie is volgeboekt. Je kunt je niet meer aanmelden.

Vervoer: auto’s, boot

Vertrek: om 7 uur vertrek van de Zijpendaalseweg, ingang Sonsbeekpark naar de Chinees

Duur: tussen 18:00 en 19:00 uur weer terug

Opgave: website vogelwerkgroep arnhem

Kosten: Maximaal  51,- . leden Natuurmonumenten 3,- korting (kaart meenemen), misschien nog een kleine groepskorting. Verder delen we de autokosten als altijd.

Vogelwerkgroep Nijmegen heeft voor 4 aug. De excursieboot van Fogol gereserveerd voor hun leden en leden van de vogelwerkgroepen Arnhem en Uden. Een zeilboot vol vogelaars! Er kunnen 60 personen mee, dus er is beperkt plaats. Mocht het niet lukken de 60 te halen dan wordt de excursie door Fogol ook aangeboden aan anderen.

De Markerwadden zijn nog in een pioniersfase. Het is leuk om het gebied in de startfase te zien en eventueel veranderingen te volgen. Er is nu 2 jaar ervaring met welke vogels gebruik maken van de eilanden. Augustus is een goede maand voor de steltlopertrek. Er kunnen dan vogels zitten als kemphaan, krombekstrandloper, kleine strandloper, bonte strandloper, oeverloper, steenloper.  Ook verwachten we mooie aantallen zwarte sterns en met veel geluk  een soort als de witvleugelstern. Er zitten verschillende soorten eenden in het gebied. En er zijn nog veel meer soorten gezien. Maar naast alle soorten die hier eerder gezien zijn, kunnen er natuurlijk verassingen voor komen.

De boot vertrekt om 9:00 uur uit Enkhuizen en vaart in 1,5 tot 2 uur naar de Markerwadden. Onderweg is er een korte presentatie aan boord over het eiland. Rond 15:30 uur vertrekt de boot weer. In de tussentijd kan je je hart ophalen aan de vogels. Er zijn 3 kijkhutten en er is 12 km wandelpad. Eten en drinken zelf meenemen, op de terugweg is er soep met een broodje aan boord.

Vanuit onze vereniging rijden we samen naar Enkhuizen. Op de eilanden maken we naar wens een of meer groepen. Aanmelden voor 15 april. Of tot het maximum is bereikt.

X